Hundar kan inte överföra Springmask till personer

Det är en vanlig missuppfattning att om ett barn får springmask, det är allt fel av hunden på katten. Dessa husdjur är oskyldig, eftersom springmask kan bara leva i tarmar av primater, inte i matsmältningskanalen hos hundar och katter. De många olika typer av maskar som hundar och katter kan få inkludera bandmask, hakmask, piskmask, rundmaskar och hjärtmask. Varken hundar eller katter kan även överföra maskar till en person eller till andra hundar och katter. Men hur gick denna missuppfattning kommit till stånd?

Worm look-alikes
Även kallad trikiner, springmask hos människor ser ut som små rörliga korn av vitt ris som kryper ut från personens anus. Bandmask hos hundar ser framför som små rörliga korn av vitt ris som kryper ut ur hundens anus. Ur en förbittrad vaktmästare för båda människor med springmask och hundar med bandmask, verkar det som om en liten vit mask är detsamma som en annan liten vit mask.
För att skilja mellan springmask (Enterobius vermiculars) och bandmask (Dipylidium caninum), måste du verkligen få upp nära och personliga med dem. Detta är något som den genomsnittliga personen förmodligen inte kommer att vilja göra om du inte har en stark mage, en kraftfull mikroskop och en encyklopedisk kunskap om mask arter.
En viktig skillnad mellan de två arterna är kroppens totala längd. Enligt Centers for Diseace Control, är en vuxen springmask längden av en häftklammer. Men längden på en vuxen bandmask är sex inches. Dessa små korn eller ris är små segment kasta bort från den vuxna binnikemask fortfarande i hundens tarm. Dessa segment kan flytta lite, men de är inte självständiga maskar De är i allmänhet påsar fyllda med ägg.
Humant springmask Medicin
I den felaktiga tron ​​att hunden har springmask, en person kan dosen hunden med mänsklig springmask medicin. Ge inte mänskligt springmask medicin för hundar, eftersom de inte förvärva heller kan de bära springmask. Enligt Hund ägarens hem Veterinary Handbook (Howell Book House, 2007), kan människor mediciner för att döda maskar döda potentiellt en hund.
Den mänskliga huvudsakliga springmask bekämpningsmedel är albendazol (varumärke Albenza). Detta är också till hundar för deras särskilda typer av maskar, men i en mycket mindre dos. Du vill också behålla någon mänsklig springmask medicin eller någon mänsklig medicin, för den delen från nyfikna, ständigt hungriga hundar. Hundar är som spädbarn i den meningen att de tenderar att fastna allt i munnen.
Tecken på Albendazole eller annan bekämpningsmedelsförgiftning hos hundar inkluderar förlust av koordination, kramper, kräkningar, diarréer och svimningar. Kontakta veterinär eller ASPCA gift centrum direkt.
Referenser: Hund ägarens hem veterinärmedicinska handbok, fjärde upplagan. Debra M. Eldredge, DVM, et al. Howell Book House, 2007
CDC. Dipylidium Infektion: Hund och katt Flea bandmask.

Leave a Reply